Uw probleem:

Acne

Hoe wij u hierbij kunnen helpen om tot een oplossing te komen:

Zie onze prijslijst voor de mogelijkheden.

Wanneer er sprake is van littekentjes en/of pigmentverkleuringen kunnen ook deze behandelingen goed worden ingezet:

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in acne en hebben registratiecodes.
Bij een aanvullende zorgverzekering is het in veel gevallen mogelijk om (een deel van) acne-behandelingen vergoed te krijgen.

Hoe wij u hierbij kunnen helpen om tot een oplossing te komen:
Bij een acne-behandeling wordt de huid diep gereinigd en onzuiverheden verwijderd. Daarna wordt de huid hersteld door middel van maskers en crèmes.
Aanvullingen hierop, zoals een diepere peeling, ultra geluid of lichttherapie zijn altijd mogelijk.
Is er sprake van littekentjes, verklevingen, pigmentschade of verkleuringen (rode vlekjes) ten gevolge van acne, dan geven bindweefselmassages of rimpelreductietherapie mooie resultaten. Zelfs Dermatude is dan mogelijk.

Acne behandeling

Wat is acne en welke vormen behandelen wij?
Acne is een aandoening van de huid met verschillende oorzaken en diverse verschijningsvormen.
De meest voorkomende vormen zijn acne vulgaris of juvenilis en acne tarda.
Wij zijn erin gespecialiseerd om deze vormen goed te behandelen.

Acne vulgaris of juvenilis
Deze vorm komt het meest voor in de puberteit en kenmerkt zich door puistjes en mee-eters. De oorzaak kan biologisch of genetisch bepaald zijn, maar kan ook beïnvloed worden door externe factoren. Denk hierbij aan hormonen, stress, hygiëne en voeding.
Acne bij jongeren kan van grote invloed zijn en de ontwikkeling en zelfverzekerdheid in de weg staan. Wij zien het als onze taak om positief bij te dragen aan de verbetering van een acnehuid bij jongeren en worden hier zelf ook oprecht blij van. Je moet niet gebukt hoeven te gaan onder een slechte huid.
Onze behandelingen richten zich voornamelijk op het reinigen en zuiveren van de huid, de huid in goede conditie te houden en littekens ten gevolge van ontstekingen te voorkomen.
Zwarte mee-eters en puistjes zijn zichtbaar. Gesloten mee-eters (whiteheads) zijn minder zichtbaar maar zijn wel de voorlopers van pukkels. Het is dus belangrijk dat deze worden verwijderd.
Advies over leefstijl is uiteraard van groot belang. Wetenschappelijke bewijzen over de invloed van voeding zijn er niet, maar het is wel duidelijk dat bepaalde voedingsmiddelen beter kunnen worden vermeden. Terwijl er ook producten zijn waarvan we aannemen dat dit de huid en acne ten goede komt.
Eén behandeling per 6 weken is meestal niet afdoende. Een kuur is uiteraard mogelijk. Zeker als er sprake is van veel verstopte talgklieren is een frequentie van 4 à 5 weken veel effectiever. Wekelijks thuis peelen met daarna een masker én dagelijks reinigen met daarna de juiste crème is echt nodig voor een optimaal resultaat.
Helaas kunnen wij acne niet genezen, daarvoor is het te complex. Maar we kunnen wel voorkomen dat de acne verergert en permanente schade aan de huid oplevert. En we zorgen ervoor dat een acnehuid er fris en verzorgt uitziet.

Acne tarda
Heel vervelend wanneer er in de puberteit nauwelijks sprake was van acne, maar wanneer dit zich openbaart ná het 25e levensjaar en soms aanhoudt tot ruim aan het 40e levensjaar.
Of dat de jeugdacne zichtbaar en actief blijft.
Ook hier is het gissen naar de oorzaak. Al blijken hormonen, voeding en stress wel grote invloed hierop te hebben.
Bij beide vormen van acne kunnen wij geen genezing bieden maar wel een oplossing om de huid comfortabel en in balans te houden. Het gevaar schuilt erin om een huid met acne tarda te veel uit te drogen of te heftig te behandelen, terwijl deze huid juist bescherming nodig heeft. Op deze leeftijd kunnen namelijk al tekenen van veroudering zichtbaar worden. Preventief werken op huidveroudering én het tegelijkertijd herstellen van de onzuivere huid is best een uitdaging, maar wij helpen u hierbij!